Blogia
Panfleto LAETUS

Per a un bon beure i un millor despertar |Javier de las Muelas|

Per a un bon beure i un millor despertar |Javier de las Muelas|

Ningú no beu alcohol només pel simple plaer de beure alcohol. El que es busca és que sigui com l’ofrena que ens entrega el sacerdot, element de satisfacció, d’unió i d’alegria i font d’inspiració.
 
Si sabem que hem d’assistir a una jornada festiva i memorable, el millor és preparar-nos per poder-ho fer. Una bona manera de començar és prendre un parell de culleradetes d’oli. Com que entenc que això podria resultar desagradable i a més podria recordar l’oli de ricí que es prenia antigament, potser és molt millor menjar uns bons talls de formatge, uns talls de pernil ibèric o uns excelsos llardons o prendre un got de llet de vaca ben cremosa.
 
Les copes s’han de prendre glop a glop, i en cas de molta set el millor és beure prèviament aigua o un trago llarg molt rebaixat. Un tom collins és una opció: ginebra, suc de llimona, sucre i una mica de soda per allargar-lo.
 
Si comencem amb un gintònic o un margarita, seguim fent el mateix. Cal tenir en compte que les begudes que tenen gas pugen al cap més ràpidament. De tant en tant, un got d’aigua miraculosa és molt útil i evita en gran mesura els mals de cap de l’endemà. I no oblidar que aquest got ha de ser inexcusable abans d’anar a dormir després d’una nit de festa.
 
El cafè associat a l’alcohol, malgrat la creença que és un bon reanimador, en comptes de despertar atordeix, és diürètic i ajuda a la permanència de l’alcohol en l’organisme.
 
L’endemà. No oblidem que el millor remei per a la ressaca és dormir, ja que el son és reparador. Quan ens despertem, hem de reposar la gran quantitat d’aigua i sals perdudes. L’organisme necessita hidratar-se i alimentar-se. Per començar a trobar-nos en forma no hi ha res millor que un bon caldo. A la majoria, una cervesa li va de meravella. A altres, els funciona la mateixa beguda presa la nit anterior però rebaixada amb aigua. És el principi de la medicina homeopàtica: el mal es cura amb petites dosis de l’agent causant, però amb ressaca molts no suporten ni l’olor de les begudes alcohòliques. Algun guisat fortament condimentat ajuda a fer que l’aigua i les sals s’assimilin més ràpidament. Aquest és un dels secrets del bloody mary: una copa de vodka, suc de tomàquet, sal, pebre, salsa Perrin’s, tabasco i un tronc d’api que ens hem de menjar. I també del bull shot, on se substitueix el suc de tomàquet per caldo de cua de bou. L’exercici físic és fantàstic, córrer durant uns trenta minuts a ritme suau ajuda moltíssim. Un bany d’aigua calenta i una sauna, així com un massatge, també són molt reparadors.
 
Va molt bé prendre un suc de pomelo, de pinya o, sobretot, de taronja. I un remei per a un estómac ressentit: prendre un bon antiàcid com la clàssica sal de fruites Heno. Es pot prendre una aspirina, en cas que tinguem mal de cap. I recordin no beure més de pressa que el més lent dels bevedors del grup. Amb aquests petits trucs portats a la pràctica, el seu organisme li quedarà profundament agraït. No es tracte de beure molt, sinó de beure bé.

¿Y esta publicidad? Puedes eliminarla si quieres
¿Y esta publicidad? Puedes eliminarla si quieres

4 comentarios

Amkiel -

[Wara] A ese cóctel tan peculiar habrá que bautizarlo como "Heno de Wara".

[carmenneke] El agua es muy buena para el cerebro, siempre y cuando no se beba por la oreja.

[Edda] También tienes la opción de un carajillo. Y del trabajo mejor huir corriendo que llegar aprisa.

Edda -

Menudo colocón llevo entre tus sugerencias y la traducción. Y yo que iba a tomarme un café, pues buena la has hecho, mejor me preparo un Bloody Mary ¿no?, y mañana me voy corriendo al trabajo, total sólo son 18km. ;-)

carmenneke -

Correr treinta minutos con resaca... Vale Amkiel, lo pruebas y nos lo cuentas!! :-)

Y lo del agua, mejor beberla antes de dormir, y en grandes cantidades. Al levantarte ya es demasiado tarde para tu pobre cerebro.

Wara -

Si quieres una jornada festiva y memorable un cóctel degustado sorbo a sorbo: piña, margarita me quiere-no me quiere, pomelo, y otras frutas a voluntad sin faltar un toque de sales de baño, perdón sales de Heno (es que por un momento pensé en el también nombrado Heno de Pravia). ¿Estómagos resentidos? ¿Quién? ¿Cómo?

A veces, la noche me confunde. Ay, el sueño reparador que me aguarda. ¡¡¡ Boas noites !!!
¿Y esta publicidad? Puedes eliminarla si quieres